Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

3. 12. 2009 10:27
Přivítal bych takovéto řešení:

Za každou desetitisícinu alkoholu v krvi (t.j. 0,1 promile) dva dny vězení, do nichž se počítá den nástupu i den propuštění. Sankce by to měla být pevná (bez možnosti odchylek), administrativní (nikoli justiční), příkazní (tedy bez předchozího řízení), okamžitě vykonatelná a bez suspensivního účinku opravného prostředku. K výkonu by měly obce trojky mít povinně zřízenu obecní šatlavu, na niž by se neuplatňovaly přísné humanistické a hygienické předpisy týkající se věznic (těch pár dnů to každý vydrží).

Tedy v překladu: jakmile by policisté dechovkou zkouškou zjistili u řidiče alkohol v dechu, odvezli by ho do nejbližší obce s rozšířenou působností do městské šatlavy, kde by pobyl tolik dnů, kolik se na displeji ukázalo desetin promile. Udělali by to bezodkladně, okamžitě, bez složitého řízení a dokazování a doručování a podobných zdržovaček. Až v base by mu dali příkaz, proti kterému by mohl podat odpor, jímž by se však příkaz nerušil a jeho výkon neodkládal, ale /pokračování...

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 12. 2009 10:28
Re: Přivítal bych takovéto řešení:

To má jedinou vadu na kráse - musela by se dělat krevní zkouška. Udělovat dny vězení podle dechové zkoušky na testeru by bylo problematické, ten přístroj není zdaleka 100% přesný.

0 0
možnosti
AA

Saša

3. 12. 2009 10:35
Kdybyste nespěchal,

dočetl byste se konce.

Proč by se musela dělat krevní zkouška, když by o ni řidič nežádal? NEMUSELA. Dechový přístroj stačí, krevní zkouška jen na základě opravného prostředku řidičem podaného. A pak pokud by se jí prokázala správnost zjištění dechového přístroje, hradil by si ji řidič sám. Prokázalo-li by se, že alkohol v krvi neměl - dostal by za již odsezené hodiny bohaté odškodnění (těch případů by bylo velmi málo).

Podstatou je: ihned zavřít, a jen na chvíli.

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 12. 2009 11:23
Re: Kdybyste nespěchal,

Přísně potrestat ano. Ale zavřít a pak provádět teprve přesné měření a ještě jen na základě odvolání - to neberu.

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 12. 2009 11:35
Re: Kdybyste nespěchal,

P.S. Nespechal jsem, jen jsem netušil, že jste to pojal jako F.L.Věka na několik pokračování. :-)

0 0
možnosti
AA

Saša

3. 12. 2009 12:23
Napsal jsem to tam.

Kdybyste četl pořádně, dočetl byste se k tomu. A Jirásek F.L.Věka nenapsal na několik pokračování, ale v jednom zátahu.

0 0
možnosti
AA

Saša

3. 12. 2009 12:22
Proč přísně?

Já přeci nenavrhuji přísné trestání.  Pár dnů v místní šatlavě, nezapisované do trestního rejstříku... co je na tom přísného? Je to jen vytržení ze stereotypu, aby si dotyčný uvědomil, že stereotyp musí změnit a po jídle si pivo prostě nedat.

A digitální měření je dostatečně spolehlivé a komu se spolehlivé zdát nebude, vyžádá si laboratorní rozbor krve.

To je jako u paternitních sporů - za otce je označen muž, který  je manžel matky a není-li vdaná tak ten, který s ní souložil v rozhodném období. A hned je otce a hned musí platit alimenty a žádné laboratorní vyšetření se neprovádí, leda by se toho on sám domáhal. A přitom jde o alimenty třeba i na 25 let.  Co je proti tomu pár dnů v maloměstské base?

0 0
možnosti
AA

Saša

3. 12. 2009 10:32
pokračování

ale zjistilo-li by se krevním rozborem vykonaným na základě odporu menší nebo větší množství alkoholu, délka sankce by se tomu odpovídajícím způsobem upravila; zjistila-li by se nula (tj. i množství pod 0,1 promile), pak by se za již odsezenou dobu poskytla náhrada ve výši 10násobku průměrného platu/mzdy postiženého za tuto dobu (podnikatelům by se stejná náhrada vypočetla podle výše jejich zdravotního a důchodového pojištění).

Kdyby na silinicích za této situace provádělo dechové zkoušky řidičů cca 40 % dopravních policistů, do čtvrt roku by "alkohol za volantem" zcela vymizel a obecní šatlavy by mohly začít být využívání i k řešení důsledků jiné delinkvence.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1904x
Spolumajitel obchodu se sportovním zbožím jedné světoznámé značky v Příbrami. Aktivní sportovec a občan vyjadřující se k věcem, které považuje za důležité.
Záliby: sport, cestování (nejlépe s přítelkyní po českých rozhlednách)
Motto : "Cesta je cíl"

Seznam rubrik