Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

honzajaka

12. 3. 2010 15:39

bych FV panely neodsuzoval, vzhledem k tomu, že dodáváme elektriku zadarmo do Rumunska a Bulharska se bude každá kW hodit;-D

0 0
možnosti
P

Pavel_D

12. 3. 2010 13:03
Zajímavé je,

že nedávno byl na iDNES článek o tom, že největší FVE bude u nás stavět právě ČEZ. Tak nevím, kde je pravda. Šéf většinou bývá ten poslední, kdo se dozví, co se děje v jeho podniku.

Dále prosím komentátory, aby pavla 99 brali s rezervou. On totiž zásadně neuznává, že to, co ještě neumíme dnes, můžeme umět za rok. Tento technický škarohlíd je vám schopen psát proti všemu, jen aby si měl do čeho rýpnout.

Příkládek z techniky: Ještě před několika lety se tvrdilo, že vyrobit modře svítíci LED nelze. Pak se najednou objevily první vzorky, ale dosti drahé. No a dnes je modrá čí dokonce bílá LED za pár korun, jejich svítivost se tak zvyšuje, že se jimi již běžně nahrazují autožárovky, a v kapesních svítilnách jsou zcela běžné.

Takže i to, že dnešní FV panely ještě nejsou dostatečně účinné a že ještě nemáme propracován efektivní způsob akumulace energie, neznamená, že to nebude třeba za 5 let. On ten vývoj letí dopředu jak blázen.

Je mi teprve 66, ale jsem optimista. V technice rozhodně.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

12. 3. 2010 13:13
Re: Zajímavé je,

pokud je "optimista" definovan jako "pesimista s nedostatkem informací", pak s Vámi souhlasím (v tom Vašem optimismu).

Jinak přes veškerý optimismus nebylo perpetuum mobile doposud vynalezeno. Jakpak je to možné?;-D

0 0
možnosti
JN

honzajaka

12. 3. 2010 12:40
Ty

solární  panely jsou naše budoucnost, až se vykope veškeré uhlí v Severních Čechách tak se bude dělat co? Zapřáhneme do turbíny koně nebo se bude točit klikou ručně?

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

12. 3. 2010 12:15
jen dvě věci jsou nekonečné

pravil kdysi jakýsi pan Einstein, vesmír a lidská hloupost. A dodal: tím Vesmírem si ale nejsem úplně jist. Starší sestra Boha (a mladší sestra .., ne nebudu se dopuštět žalovatelných výroků) je toho přímým důkazem. Solární, přesněji řečeno její fotovoltaická verze, energie je v běžné elektrizační soustavě skoro nepoužitelná, dokonce bez ohledu na "nastavení" konceptu. Doporučuji přečíst si nějakou literaturu o tomto tématu pojednávající, třeba skripta od pana Matěny, nebo knížky pana Liszta. A potom teprve začít "mít dojmy a vidět budoucnost".

0 0
možnosti
SSB

starší sestra Boha

12. 3. 2010 11:42
Já naopak vidím v solární energii budoucnost

bohužel tenhle koncept byl nastaven opravdu špatne jak se pozdeji ukázalo....

0 0
možnosti
T

Tecumtha

12. 3. 2010 11:40
Dlužno dodat - že za spuštění celého tunelu

můžeme být vděčni Zeleným a Bursíkovi  a všem globálním oteplovačům v EU i ve světě

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1904x
Spolumajitel obchodu se sportovním zbožím jedné světoznámé značky v Příbrami. Aktivní sportovec a občan vyjadřující se k věcem, které považuje za důležité.
Záliby: sport, cestování (nejlépe s přítelkyní po českých rozhlednách)
Motto : "Cesta je cíl"

Seznam rubrik